[FuldtNavn]s anerChr. Krogsgård



Billede
Christian Krogsgaard og Rita Alstrøm Johansen




Mand Christian Krogsgaard

     Også kendt som: ( Krogsgaard til Krogsgård 1954. )
          Født: 3 Jun. 1940 - Hjørring Brønderslev 1940 - 1943 O 16 nr 49.
           Dåb: 18 Aug. 1940 - Hjørrig Ugilt O 292 nr. 2.
           Død: 
        Begravet: 


           Far: Jørgen Christensen Krogsgaard
           Mor: Valborg Kristensen


        Ægteskab: 21 Apr. 1967 - Roskilde Domkirke

Begivenheder

• Folketælling: 1940, Hjørring Ø. Brønderslev O 8.

• Konfirmation: 28 Mar. 1954, Hjørring Børglum Ø. Brønderslev 1949 - 1960 O 129 Nr. 6.




Kvinde Rita Alstrøm Johansen

     Også kendt som: Ritazita Bonita Alstrøm, Rita Alstrøm Krogsgård
          Født: 25 Feb. 1944 - København Smørum Glostrup 1941 - 1944 O 257 Nr. 33.
           Dåb: 14 Maj 1944 - København Smørum Vallensbæk 1920 - 1944 O. 65 Nr. 0. Nederst.
           Død: 
        Begravet: 


           Far: Karl Møller Johansen
           Mor: Edith Gudrun Alstrøm


Begivenheder

• Konfirmation: 4 Okt. 1959, Roskilde Sømme Roskilde Dom. 1859 - 1864 O 63 Nr. 29.

Begivenheder for par

• Guldbryllup: 21 Apr. 2017, 50 år er = 18.263 dage.


Børn
1 K Heidi Alstrøm Krogsgård

     Også kendt som: Heidi Alstrøm Sommerlund
          Født: 24 Jun. 1970 - Glostrup Sygehus
           Dåb: 20 Sep. 1970 - Snostrup Kirke
           Død: 
        Begravet: 
    Ægtefælle/partner: Privat


2 K Laila Alstrøm Krogsgård

     Også kendt som: Lailasilke Kamille Krogsgård
          Født: 27 Jul. 1973 - Frederikssund Sygehus
           Dåb: 30 Sep. 1973 - Snostrup Kirke
           Død: 
        Begravet: 
    Ægtefælle/partner: Emil Megyessi
         Ægtesk: 19 Maj 2001 - Roskilde Domkirke Skilt 2010



Notater: Mand - Christian Krogsgaard

Christian Krogsgård
Male
3 June 1940 \endash Living

L5C2-7G7
--------------------------------------------------------------------------

Jeg er Christian Krogsgård f. 3 - 6 - 1940

Christian Krogsgård Mal 1940\endash Living • L5C2-7G7

Født drengebarn den 03.06.1940 kl.:15.30 Vægt på 3800 g Længde på 56 cm.

Brønderslev sygehus - Hjørring Børglum Øster Brønderslev 1938 - 1948 O. 11 nr. 0.
Fadderre: Niels Christensen ( Morbror ) Ejvind Krogsgaard ( Farbror ).

Født på Brønderslev sygehus 03/06/1940.

Søn af Statshusmand Jørgen Christensen Krogsgaard og hustru Valborg Kristensen, Døbt 18. august 1940.

Brønderslevvej 54. Min far kaldte det Møllevangen, grunden var at vi på marken ville grave en kartoffelkule og der stødte på lagte kampesten, det skulle have været grund til en mølle engang i fortiden mente kloge hoveder ?.

Om aftenen da far holdt fyraften, ( 3 - 6 1940 min fødselsdag blev han kaldt til Brønderslev hospital ) han var i gang med at grave ud til ajlebeholder, ( = en stor støbt beholder til urin fra køerne og grisene, så det kunne bruges til gødning ) på byggeriet på Burholt mark, mit barndoms hjem, men det var ikke færdigt, så far og mor havde lejet et lofts værelse på Krogaarden Ålborgvej 81 i tag lejlighedens sydlige ende i Brønderslev, vi flyttede hjem da hønse huset var færdigt, så blev det brugt, indtil stue husets del var færdigt.

Det første jeg selv kan huske er da Tyskerne gik hjemad i 1945, det var aften mørkt og tordenvejr, lynene kom meget tit, og Tyskerne der gik i enkeltkolonne på vejen, for ned i grøften mon de trode de blev beskudt ? Jeg morede mig det så sjovt ud, forstod ikke alvoren i det.
Vi knægte havde 2 værelser på loftet.

Jeg startede i en privatskole der blev nedlagt efter 1 år.
Vi gik i Øster Brønderslev skole, de var ca 1 kilometer derned, der var 2 lærer, og 2 klasselokaler, 1 og 2 klasse var i skole fra 13 - 15 og var sammen om alt, 3 og 4 Klasse var i skole kl. 8 til 14, der blev skiftet imellem lærerne hver time, 5 - 6 og 7 klasse var i skole fra 8 til 12 hver dag også lørdag.

Far havde en gammel Ford T 1927, med pedal gear, der var 3 ens pedaler, venstre var lav gear med pedal i bund, midt i frigear, oppe høj gear, mellemste pedal var bakgear, højre bremsen.
De virkede alle ved nogle bånd der holdt på en tromle, de bånd blev skiftet jævnligt. Det var ikke helt gnidningsløst med de bånd, så når den skulle startes, var det nemmere når det ene baghjul var løftet. Så blev man ikke kørt over af den. Var håndbremsen trukket for hårdt, kunne den trække fremad, på håndbremse håndtag var der en pal der holdt venstre pedal i midterstilling = frigear.

Model T Ford Transmission Explanation - Model T Central ( Prøv at Google det )

Rattet var sat direkte til styret, udvekslingen kom af at der var et lille tandhjul på rattet. Tre små tandhjul på akslen til styrestangen, det sad i en fast krans med tænder.

Vi fik senere lagt el ind. De første 2 år med jævnstrøm, senere vekselstrøm, og som min far sagde: en jævn strøm af veksler. Jeg var sur over at skulle i skole, når nu elektrikeren gik og borede huller i vores lofter.

Da jeg var 12 hentede jeg roer til køerne, når der blev for lidt græs om sommeren. Det var i Forden og der var en stor kasse bagpå, ( hvor vi unger tit sad når vi kørte på familiebesøg ). Roerne blev hevet op med rod og top, og givet til køerne før det var skoletid.

Som 11 årig kom min far galt af sted, Købmanden kom med gødning, han tog en sæk (100 kg. ) på nakken, og inde i loen ramte han panden ind i slidsken fra tærskeværket med panden, kom på sygehuset dagen efter, men kunne derefter ikke lave ret meget for så fik han migræne hovedpine, den var så stærk at lægen gav ham morfin, og måtte til tider holde sengen 1 - 2 dage til en uge, jeg var så med i bedriften og gik i skole når jeg synes, hvis jeg havde noget andet at lave, kom skolen i anden række. Far kunne kun lave en smule, men blev tit meget syg af det. Lægen kom og så til ham og en dag sagde han, han ikke ville tage ansvaret mere for hans tilstand, da morfin ikke virkede mere. Han bestilte en ambulance og sendte ham til Århus kommunehospital. Bagefter ringede lægen til hospitalet og sagde at han var på vej. Efter flere hjernepudsninger kom han hjem, men var lam i højre side. Han gik med krykker en tid, senere med stok, som han brugte på de "dårlige dage" senere.

De sidste år i skolen var jeg fri for hjemmeopgaver. De blev afleveret uden at de var lavet, efter jeg havde lavet en side med vanskelige staveord, og der var 21 fejl på den ene side. Dagen efter var der diktat på 2 sider som læreren læste op. Der var én fejl og så fik jeg en røffel så stor at jeg derfor ikke lavede opgaver hjemme igen, ( På egen hånd vanskelige staveord ) så var hjemmeopgaver ligegyldig for mig. Der var jo ikke meget energi til at lave lektier efter malkningen var overstået. Det var den ved 19 tiden, aftensmaden spist, og jeg vidste at kl. 6 næste morgen skulle der malkes igen.

Konfirmeret 28/03/1954 i Ø. Brønderslev kirke.

Den 1- 4 - 54 kom jeg ud at tjene på Østergård i V. Hjermitslev, der var jeg karl i 1½ år, november

1956 - 5 mdr. på Åbybro ungdomsskole.

1957 Så var det svært for far og mor med hjemmet far var jo syg.

1958 Var karl i Vrensted.

1959 Fra april løs arbejde til soldatertid.

1 - 7 - 59 ind som soldat i Fredericia. Nr. 403154

1 - 9 - 1960 6 mdr. i Gaza som Fn. soldat. Kedede mig i fritiden, satte en annonce i et blad der hed Dansk familieblad fik svar fra 14 piger, som jeg skrev sammen med mer / mindre, en af dem var Rita, som senere blev min kone.

Kom hjem der var ikke noget job at få i nordjylland, søgte til Sjælland som roebisse.

1 - 6 - 61 begyndte jeg på et gartneri i Albertslund, som medhjælper, det var Ritas farbror Holger der ejede gartneriet, det var med salat, tomater, krysantemum og peberfrugter, der var jeg i 1 års tid.

Så et 1½ år på skinkekogeriet Hafnia i Albertslund, jeg stod ved en stor sprøjte som jeg fyldte med fars, så blev der sat tryk på, og et transportbånd sendte tomme dåser på båne ned til mig, med en fodpedal kom der lige det der skulle i dåsen, så ver der en Louns meat mere, vi var 2 til hver lukkemaskine, så vi skiftes til at fylde dåser og den store sprøjte, akord var 27 000 dåser dagligt.

2 år på et angroslager i Christiansborggade kælderen, det var med saft - Marmelade og dansk vin, fra Johan og Axel Hornbech i Hadsund, det var til købmænd - bagere og vin butikker.

Fik tilbud om at komme til Rockwool som arbejdsmand, med mulighed for senere at blive smed som voksen lærling, det var Rita der var blevet uddannet på kontor, og nu var sekretær for økonomi direktøren, der havde hun talt med lederen af smede afdelingen, der sagde god for det, det kom direktionen for øre, så fik Rita den besked, det kan ikke tolereres at en i ledelsen er samlever eller i familie med en på gulvet, så fik jeg tilbud om ikke at komme så er der 500 - kr. til mig, så holdt jeg en uges ferie til at få gravet sokkel ud og støbt grund til huset i Albertslund, Vallensbæk nordmark Pilehavevænge 85.

Jeg kom i snak med vejarbejderne på vejene, de manglede folk så der begyndte jeg som jord og beton arbejder, det var jeg i 2 uger så begyndte jeg at køre med traktor med frontlæsser i ½ årstid så rende graver 1 år, og 2 år gravemaskiner på larvebånd, for Vadskjær og Svendsen, et stort entreprenørfirma.

Kommunerne fik beskåret budgettet så alle blev fyret, men så længe der var arbejde til ens maskine blev man i arbejde, det var for usikkert til jeg ville stå model til det, svoger Tommy, sagde de manglede en mand i Maersk air, var der i et år så blev det for meget da en ny lov om at man kun kunne trække køre penge fra, hvis man havde mindst 3 forskellige arbejdspladser, og da vi nu havde bygget hus i St. Rørbæk ved Frederikssund, var det lidt langt og dyrt at køre til Kastrup hver dag.

Fik job på Ølstykke plante skole 1 - 3 - 72, til jul kom der energi krise med bil frie søndage og bensinrationering, så var det for dyrt at varme drivhusene op så afgang.

Et job på en fabrik der af store ruller plastik lavede dem til poser til Madrasser, der var jeg i 3 mdr.

Smede værksted Wieghorst søgte arbejdsmænd, der var jeg i 4 år, blev der tillært smed.

April 77 begyndte jeg på flyvestation Værløse, og var der til maj 80.

Så fik jeg job i Jægersprislejren, det udendørs vedligeholdelse på Christiansminde Kursuscenter, med slåning af græs og snerydning, passede jeg til 84, så et ½ år i skydeterrænget, derefter overtog jeg i 85 skydninger, og vedligehold af el banen.

I april 2000 var det, så afspadsering og efterløn.

2002 købte vi en sommerhus grund i Over Dråby Strand, startede med at bygge nyt hus 1 juni 2005, nu var jeg ikke på efterløn mere så måtte jeg lave noget igen.

Byggede et hus på Planetvej 3 3630 Jægerspris der boede vi til 1 december 2020.

Vi flyttede op til vores datter Lailasilke i Frederikssund.








BIRT: RIN MH:IF1
CHR: RIN MH:IF2
RESI: RIN MH:IF3
RESI: RIN MH:IF4


Notater: Kvinde - Rita Alstrøm Johansen

Rita Alstrøm Johansen Female 25 February 1944 \endash Living • GH8R-G7P

----------------------------------------------------------------------------

Datter af Vognmand af Vallensbæk strand og sogn, Karl Møller Johansen og hustru, Edith Gudrun F.Alstrøm. Navneændring til Ritazita Bonita Alstrøm d 3 jan. 2003.



BIRT: RIN MH:IF5
CHR: RIN MH:IF6
RESI: RIN MH:IF1982
RESI: RIN MH:IF1983
DSCR: RIN MH:IF1984
Billede

Thærkild Christen Johansen og Ane Johanne Sørensdatter




Mand Thærkild Christen Johansen

          Født: 
           Dåb: 
           Død: 
        Begravet: 
        Slægtskab: - Parret blev ikke gift



Kvinde Ane Johanne Sørensdatter

          Født: 
           Dåb: 
           Død: 
        Begravet: 


Børn
1 M Ole Andreas Thærkildsen

          Født: 23 Jan. 1850 - Hjøring Jetsmark 1844 - 1852 f.  O 31 nr. 2.
           Dåb: 3 Feb. 1850
           Død: 
        Begravet: 
    Ægtefælle/partner: Jensine Catrine Kristiane Nielsen
         Ægtesk: 15 Nov. 1895 - Hjørring Jetsmark 1892 -1900 O 168 nr. 11.
    Ægtefælle/partner: Ane Sørensen
         Ægtesk: 11 Jan. 1873 - Hjørring Hvetbo Saltum 1872 - 1882 O 169 Nr. 2.



Billede
Morten Johansen Vognsen og Dorthe Lunov




Mand Morten Johansen Vognsen

          Født: 1478 - Hjermitslevgård
           Dåb: 
           Død: 1520 - Sverige, D-Län, Nyköping, Nya Kyrkogården
        Begravet: 


           Far: Johan Mortensen Vognsen
           Mor: Mette Jungedatter Rotdfeld


        Ægteskab: 



Kvinde Dorthe Lunov

          Født: 
           Dåb: 
           Død: 
        Begravet: 


Børn
1 M Morten Johansen Vognsen

          Født: 
           Dåb: 
           Død: 
        Begravet: 



2 K Ane Anne Mortensdatter Vognsen

          Født: Omkr 1510 - Hjermitslevgaard, Børglum Hrd.
           Dåb: 
           Død: 23 Apr. 1578 - Tolstrup Sg.
        Begravet: - Tolstrup Kirke
    Ægtefælle/partner: Svend Ottosen Oringe



Notater: Mand - Morten Johansen Vognsen

http://www.kenworthy.dk/anerATK/gp90.htm

http://www.geni.com/people/Morten-Vognsen/6000000008063253023


DEAT: RIN MH:IF2525


Notater: Kvinde - Dorthe Lunov

http://www.kenworthy.dk/anerATK/gp90.htm

http://www.geni.com/people/Dorthe-Jespersdatter-Lunov/6000000008063253019?through=6000000008063253023


DEAT: RIN MH:IF2526

Billede

Niels Johanssøn og Caren Søfrensdatter




Mand Niels Johanssøn

          Født: 
           Dåb: 
           Død: 
        Begravet: 
        Ægteskab: 



Kvinde Caren Søfrensdatter

          Født: 
           Dåb: 
           Død: 
        Begravet: 


Børn
1 K Ingeborg Nielsdatter

          Født: 1731 - Hjørring Dronninglund Voer 1717 - 1806 O 21 ø, h.
           Dåb: 15 Mar. 1731
           Død: 
        Begravet: 
    Ægtefælle/partner: Niels Jensen
         Ægtesk: 5 Okt. 1755 - Hjørring Dronninglund Hellevad 1733 - 1755 O 62. Trol. 6 Jun.



Billede
Chresten Lauritzen Wraae og Marie Roager Jrensen




Mand Chresten Lauritzen Wraae

          Født: 
           Dåb: 
           Død: 
        Begravet: 
        Ægteskab: 16 Nov. 1948 - Tønder Skærbæk



Kvinde Marie Roager Jrensen

          Født: 
           Dåb: 
           Død: 
        Begravet: 


Børn
1 K Aase Wraae

          Født: 27 Mar. 1949 - Tønder Arrild 1942 - 1954 O 50 nr. 5.
           Dåb: 12 Jun. 1979
           Død: 
        Begravet: 
    Ægtefælle/partner: Karin Birthe Hansen
         Ægtesk: 16 Maj 1998 - Roskilde Rådhus



Billede
Johan Mortensen Vognsen og Mette Jungedatter Rotdfeld




Mand Johan Mortensen Vognsen

          Født: 
           Dåb: 
           Død: 
        Begravet: 
        Ægteskab: 



Kvinde Mette Jungedatter Rotdfeld

          Født: 
           Dåb: 
           Død: 
        Begravet: 


           Far: 
           Mor: Christense Lunge




Børn
1 M Morten Johansen Vognsen

          Født: 1478 - Hjermitslevgård
           Dåb: 
           Død: 1520 - Sverige, D-Län, Nyköping, Nya Kyrkogården
        Begravet: 
    Ægtefælle/partner: Dorthe Lunov



Notater: Mand - Johan Mortensen Vognsen

Saltum
http://www.kenworthy.dk/anerATK/gp90.htm


DEAT: RIN MH:IF2528


Notater: Kvinde - Mette Jungedatter Rotdfeld

http://www.kenworthy.dk/anerATK/gp90.htm


DEAT: RIN MH:IF2527

Billede

Vallentin Mathiasen Bødker og Kirsten Justdatter




Mand Vallentin Mathiasen Bødker

          Født: 8 Jun. 1732 - Hjørring Hvetbo Saltum 1886 - 1771 O 220 .
           Dåb: 
           Død: 1807 - Hjørring Hvetbo Saltum 1768 - 1810 O 171
        Begravet: 5 Mar. 1807 - 74 År.


           Far: Mathias Jensen (bødker )
           Mor: Karen Vallentinsdatter


        Ægteskab: 

 Anden ægtefælle/partner: Anne Pedersdatter - 23 Nov. 1793 - Hjørring Hvetbo Saltum 1768 - 1810 O 58 / 34 Trol. 21 Sep

Begivenheder

• Folketælling: 1787, Hjøring Saltum O 19 20" fam.

• Folketælling: 1801, Hjørring Saltum O 17 matr. nr. 17 f.




Kvinde Kirsten Justdatter

          Født: 1756
           Dåb: 
           Død: 1807 - Hjørring Saltum 1768 - 1810 O 171 h.
        Begravet: 5 Mar. 1807 - 51 År.


Børn

Notater: Mand - Vallentin Mathiasen Bødker

08/06/1732 Vallentin Mathisen ( Bødker ) søn af Mathias Jensen Bødker og Karen Valletinsdatter i Faarup. fadd. Jens Bødker, Anders Bødker, Jens Raj, Kirsten Ottesdatter i Faarup. Bor i Faarup 1787 er husfæster.

Bor 1787 i Fårup, husfæster. - Ifølge Lundergårds godsarkiv, - viet 2 g. til Kirsten Justdatter.

Skifte Forretning efter Huusmand Vallentin Mathiesens afgangne
Hustrue Anne Pedersdr. I Faarup

Skifte Forretning efter Huusmand Vallentin Mathiesens afgangne
Hustrue Anne Pedersdr. I Faarup

Aar 1801 den 27de julj indfandt sig i det Huus i Faarup Bye udi Saltum Sogn paa Lundergaards Gods, som Vallentin Mathiesen beboer paa Husbondens og Skifteforvalterens Hr. Oluf Christensens vegne: Christen Lyngberg Fuldmægtig ved ommemelte Lunderged, for at foretage et lovlig skifte efter omenmelte Vallentins afgl.ne Hustrue Anne Pedersdatter som døde den (mangler) Janu: S. a. men skiftet haver Ifølge Forordningen af 21de Juni 1799 henstaaet indtil nu, da Enkemanden agter at indlade sig i nye ægteskab, hvorfor han har været en lovlig Registrerings og Vurderings Forretning begierende over bemelte afdødes Efterladenskaber til videre Skifte og Deeling imellem ham og hans i Ægteskab med den afdøde, avlede umyndige Søn Mathias 6 Aar gl. hvis ræt Faderen, under Skiftet iagttager. Her er nærværende 2de Vitterligheds og Vurderingsmænd Jens Torcildsen og Niels Jensen af Faarup, som blev forklaret, at de ifølge ovenmelte Forordning skulle taxere den afdødes Efterladenskaber efter bedste skiønnende, saaledes som de med deres Eed kan bekræfte; Thi blev da begyndt med at registrere og vurdere saaledes som følger:

1lille fur Bord -, 1, 8 Den afdødes fur kiste med laas og nøgel 3, 2, --
1 lille furfade -, -, 4 Derudi
3 Stripper -, -, 12 1 tin Bakke med 3 gl. Silketørkl. Og 1rød
1 lille fur Rustkar 1 gl. Fierding og Bommulds do. Samt noget smaalinned 1, 2, --
1 lille gl. anker 1, 3, 8 1 lille Speil 9, 3, 12
1 grøn Stoffes Skiørt -, 5, -- 1 Messing Rivejern og 1 do. Lyssesax ,---, 8
1 grøn Ulden Damaskes Trøje -, 5, -- 1 Haandqvern med 2 Steen -, 2, --
1 blaae trykket lærreds forkl. -, 2, -- 2 gl. bryggerkar -, -, 8
1 grøn slet stoffes trøje -, 3, -- 1 gl. Hiulbaare -,---, 8
1 striberet Skiorte med blaa bund -, 4, -- 1 sortbroget Koe 8 Aar 5, 2, --
1 blaae Vadmels do. -, 5, -- 1 Faar og 1 Lam 1, --, --
1 gl. bruun do. -, 2, -- 1 skovl og greb, samt spade -, 2, --
1 blaae Damaskes do. -, 4, --
1 blaae Vadmels do. -, 1, 8 Paa Tilspørgsel om Enkemanden og Tilstædeværende
2 pudesvaar af Hørlærred -, 1, -- vidste mere at angive denne Stervboe tilhørende enten
2 Blorlærreds Særker -, 2, -- reede Penge, Vahre eller, andet, hvad nu skeet er,
I en lille Stue Hvortil de Alle sarede Nej,
1 Eege Bord paa Drejet Fod -, 2, -- Altsa bliver Boens heele Indtægt 16, 5, 12
1 gl. Stoel -, --, 8
1 gl. rød og hvid Olmerd Overd. -, 4, --
1 bl. Og hvid Bolster Vaar -, 3, --
2 gl. Hovedpuder -, 3, --
2 gl. Blorlæreds lagner -, 1, --

Derimod bliver Skiftets Omkostninger saaledes

a.1/3 Procento af Indtægter til Kongens Kasse-, -, 6
b.Stemplet Papiir til Skiftebrevet 1 stk.-, 1, 8
c.Skiftebrevets Beskrivning-, 3, --
-, 4, 1

Flere udgifter vidste Ekemanden ikke der hæftede paa Boen og ingen var ey heller mødt som fordrede Hvoraf Enkemanden tager det halve8, --, 7
Og Sønnen den anden halve Deel, som ere8,--, 7

For hvilken Arvepart: Aatte Rigsdaler Syv Skilling udlagde her af Boen, som pant derfor indtil Sønnen bliver myndig eller Pengene til Vedkommende bliver udbetalt: Den Afdødes foran registrerede Kiste og gang intet undtagen; Og da Enkemanden ikke attraaede nogen Auction derover, saa blev samme hos hannem indestaaende efter Forlangene og paa hans ansvar. Med dette Skifte kunde da ikke videre foretages hvorfore samme efter Enkemandens Begiering bliver i dag sluttet og tilendebragt. Det saaledes Passerede bliver med Hænders Underskrivt bekræftet.
Stervbostædet Datum utsupra paa Skifteforvalterens Vegne
Ch Lyngberg
Enkemanden paa egne og sønnens VegneWallentin Mathiesen
Med paaholden pen

Som Vitterligheds og Vurderingsmænd, der under vores lovlige Eed bør bekræfte, at Vurderingen er ansat efter vores Samvittighed og beste Overbeviisning underskrives

Jens TorstensenNiels Jensen


FAMILYSEARCH.ORG
Denmark, Estate Records, 1436-1964
Hjørring
Lundergård gods
Skifteprotokoller 1792-1840
Image of 173 OG 196
Lundergaards godsarkiver, 22/07/1807 fol. 151b, 174
Skifte efter Vallentin Mathisen og hustru Kirsten Justdatter, død 13/03/1807 af sprinklersyge. ( tyfus ? )

Opslag 173
Aar 1807 den 22 Juli indfandt sig i Faarup Bye Saltum sogn udi det huus sammesteds som Falentin Mathiesen og hustru Kirsten Justdatter beboed hvilke 2de Egtefolk ved Døden var afgaaet den første den 12te og den sidste den 13 Marti i Sygdom af den her graserende smittende forraadnelses eller sprinkelsyge hvorfor Skifteforvalteren ei før nu eftter districtslægens given Eragtning i den henseende, for at forebygge sygdommens udbredelse, hand kunde foretage sig denne forretning her paa stedet med at tilkalde de nødvendige personer og arvinger, hvorimod skifteforvalteren strax de afdøde vare begravede havde ladet huset forsegle sagen siden til denne tiid har været under ærbødig opsyn, og fandtes til dette øieblik Boen ubeskadiget.
Til witterlighedsmænd var tilkaldet Lauer Mortensen sognefoged og Niels Poulsen begge af Faarup. Eftter Indkaldelse vare en deel af afdødes Arvinger mødte og blev af disse Arvinger opgivet at være 4 efter Falentin Mathiesen hans i første ægteskab med Anne Pedersdatter sammenavlede søn Mathias 12 aar gl. som her var tilstæde, med tilsynsværge og _______ formynder Niels Pedersen af Eiersted. Denne søn har ingen sødskende og altsaa ere ei flere arvinger paa Mandens side. Den afdøde Falentin Mathiesens sidst afdøde hustrue Kirsten Justdatters arvinger da de ei have sammen avled børn ere = 1 Broder Niels Justsen er myndig og bor sønden Aalborg i ________ og skal være Dagleier eller Arbejdsmand i Aalborg.
2 Broder Svend Justsen myndig, men hvor eller paa hvad sted han opholder sig vides ikke eller i de sidste arvinger har været bekiendt.
3 Søster Dorthe Justdatter givt med Jens Nielsen i Svingel i Thiise sogn
4 Søster Maren Ydsdatter givt med Peder Christensen Munk i Stenum
5 Else Ydsdatter givt med hyrekudsk Mikkel Boug? I Aalborg
6 Søster Karen Ydsdatter er død men i ægteskab har efterladt sig en søn som skal være hiemme hos faderen hans navn og opholdsted er ubekiendt videne med at han? skal boe 1 a 2 miil sønden Aalborg.
7 halvsøster til den afdøde Kirsten Justdatter var Anne Ydsdatter som er død men i egteskab med Melkior Larsen i Wanggaard i Steenum sogn eftterladt sig a. en søn Laurs 20 aar og 2 datter b. Anne givt med Christian Thomsen i Stenipgaard og c. Dorthe 17 hiemme hos Faderen umyndig.
Flere Arvinger vare ikke til eftter fornævnte afdøde, og af hustruens Arvinger vare Peder Munk af Stenum og Jens Nielsen i Svingel nærværende, som saavel paa egne som mesarvingers vegne iagttog samtliges Rett under denne forretning tilligemed med formynderen Niels Pedersen Eyersted. Der blev da af nogle Boets Creditorer anmeldt og begieret at deres fordringer i Boet først maatte blive anmeldt under forretningen sammesteds saaledes
1.Christen Møller i Saltumgaard fordred tilgode her i Boen som blev opgivet og samtykt 1, -, -
2.Præste Enken Mad: Milling fordred ligesaa 2 aars Præstetiende
3.Konge_____? 1806 blev ligeledes af Synets lovsmand krævet -,4, 4
4.Niels Pedersen i Eyerstedgaard fordrede for 1 par lagner tilhørende hans myndling som blev forbrugt til de afdødes Jordefærd. 2,4,-
5.Jens Nielsen i Svingel fordrede for tillagte liglinned 1 sæck 1 klæde og 1 lue 1, 4, -
6.Niels Jensen Snedker fordrede for 2 ligkister til de 2 afdøde i i 2 i 24, 4, -
7.Niels Mortensen ibid. fordrede for graven at kaste til de afdøde -, 3, -
8.Christen Sørensen Westergaard ibid fordrede for det øvrige ved jordefærden udstædende som af ham i alle dele var bestyret. 2, 4, 12
Videre gield blev for deres side ei anmeldt men skifteholderen paa husbondens vegne, forbeholdt sig sin fuldkommende rett, nærmere inden skifttet at giøre fordring for husbondens side i alle dele

Ane Pedersdtr i Faarup, Saltum d.Jan/ 27 Jul 1801 pg 102b
HUSB: Vallentin Mathiasen hmd
CH: Mathias Valentinsen 6
(? 21 Jun 1799)
[Lundergaard gods,Hjorring; 1792-1840 skp; film 41763]


http://aurelia-clemons.dk/lundrgdx.htm
Ane Pedersdtr i Faarup, Saltum d.Jan/ 27 Jul 1801 pg 102b
HUSB: Vallentin Mathiasen hmd
CH: Mathias Valentinsen 6
(? 21 Jun 1799)
[Lundergaard gods,Hjorring; 1792-1840 skp; film 41763]


http://rigmornoergaard.tripod.com/Borglum_Kloster_1787-1803.htm
14. apr. 1795 afg. husmand Peder Mathiasen i Vrensted, gift med Maren Nielsdatter. Børn: Karen Pedersdatter, 11 år, hvis fødte værge er farbroderen Valentin Mathiasen, husmand i Faarup i Saltum sogn. Enkens lavværge gårdmand Anders Andersen af Vrensted.
Peder Mathisen og Maren Nielsdatter trol. 22 okt. viet 17 dec. 1779 Hjørring Børglum Vrendsted 1762 - 1792 O 118.
Karen Pedersdatter F. døbt 26 dec. 1783 Hjørring Børglum Vrendsted 1762 - 1792 O 62 nr. 21


http://aurelia-clemons.dk/lundrgdx.htm
Ane Pedersdtr i Faarup, Saltum d.Jan/ 27 Jul 1801 pg 102b
HUSB: Vallentin Mathiasen hmd
CH: Mathias Valentinsen 6
(? 21 Jun 1799)
[Lundergaard gods,Hjorring; 1792-1840 skp; film 41763]


Opslag 196
Aar 1808 den 12te Januar blev skiftteforretningen efter afdøde Falentin Mathiesen og hustrue Kirsten Justdatter for at bringe samme til endelig slutning, og blev da først fremlagt én udi et Aalborg Jydske Eftterretninger til denne skiftteforretning skeete Indkaldelse lydende saaledes No. 2 Dernæst fremlagde skifteholderen én over dette steds Bygning aflagt 10 August afholdt og derefter redelig afhiemlede Synsforretning hvorefter Hosbondens fordringer i dette boe blev paastaaet at være.
1.Erstatning her af boen for den der under anførte mangel paa sædekorn til Beløb 10,1, 8
2.Erstatning her af Boen for Bygningernes forringelse siden tiltrædelsen 13,2, 1
3.Erstatning ligesom her af Boen for Fæsterens ved Tiltrædelsen overdraved
Inventarium til Beløb 18,5,8
For hvilken Paastand Forvalter Harselbaler fremlagde det den ?____? Fæster den 24 august 1792 meddelte fæstebrev, og den derved hæfttede lovlig afhiemled Overleverings forretning - samt den nu eftter dødsfaldet forhen paaberaabte og fremlagde afholdte og afhiemlet skønsforretning hvornæst Haselbaler begiered stedets Dommer Kiendelse over disse fordringer som til den ende var anmodet, her af indfandt sig- For Herredsfoged Harselbales af Sundbye, var mødt Friderich Kiær, der toeg Oplysning af forbemeldte documenter, og udi det den afdøde fæster meddelte fæstebrev af 24 augst. 1792 bekiendt at han tilbørligen skal vedligeholde stedets Bygning og Besætning som bekiendes ham ved synsforretning den 4 sept. 1792 overleverede hvilken lovlig afhendet, samt den nu ved fratrædelsen eller efter Fæsterens den 10 augst. Afholdte og den 14 næstefter reedelig afhiemlede Synsforretning - hvilke Documenter beviser fæsterens pligter og Rettigheder, hvorfore ifølge anordningerne blev afsagt følgende Kiendelse.
1.At da Overdragnings forretningen bestemmer at fæsteren da modtog sædekorn 4 skp. Rug og 1 td. 4 skp. Byg, og samme ei ved fratrædelsen in natura er befunden eller imodtaget af Hosbonden, saa skal sterbboen give erstatning for samme til Hosbonden med den under Fratrædelses forretningen ansatte sum 10,1, 8
2. Ved overdragnings forretningen var husenes Brøstfæld i alt 43,1,15 Da samme nu ved Fratrædelsen efter den afholdte og afhiemlede forretning var 56,4,-- saa kiendes Hosbonden berettiged til udlæg her af Boen for Bygningernes
forringelse med 13,2, 1
3. Overleverings Forretningen bevised at Fæsteren da imodtog Inventarium som er vurderet til Beløb 18,5, 8 hvornæst ?____? ved Fratrædels Forretningen er ?__________? alle af Hosbonden in natura imodtaget saa kiendes Hosbonden berettiget til Udlæg her af boen for sammes ?_______? ved tiltrædelses forretningen med 18,5, 8 saaledes Begravelses Omkostning forud sadt, giør Hosbonden sig udlæg her af Boen i Overensstemmelse med lov og anordning
Dernæst blev foretaget denne sterbboes Indtægt hvortil Forvalter Harselbals anmeldte at Boens tilhørende og vurdired ting var efter bestemmelse under Tiltrædelse 30te Dags Registrering og Vurderings forretningen bortsolgt ved offentlig Auctionden 4 Augst. 1807 og derved udbragt til 83,1, 9 hvorom Forvalter Harselbals fremlagde regning over betalte Auctions Salg der beviser rigtigheden ?___? Og da ingen videre Indtægt var til denne sterbboe saa er Indtægten 83,1, 9
skriver 83Rd1Mk. 9 Sk.

Derimod vorder denne Boes Udgivt
1.Niels Jensen snedker i Faarup for ligkisten til de afdøde betalt 4,4, -
2.Til Niels Mortensen for gravene at kaste -,3, -
3.Christen Sørensen Westergaard i Faarup for det øvrige udførd ved Lieg færden betalt 2,4,12


BIRT: RIN MH:IF259
BIRT: CAUS Hjørring Hvetbo Saltum 1686 - 1771 O. 220 næst nederst.
DEAT: RIN MH:IF260
BURI: RIN MH:IF261


Notater: Kvinde - Kirsten Justdatter

FAMILYSEARCH.ORG
Denmark, Estate Records, 1436-1964
Hjørring
Lundergård gods
Skifteprotokoller 1792-1840
Image of 172 b = bagside OG 196
Lundergaards godsarkiver, 22/07/1807 fol. 151b, 174
Skifte efter Vallentin Mathisen og hustru Kirsten Justdatter, død 13/03/1807 af sprinklersyge. ( tyfus ? )

http://rigmornoergaard.tripod.com/Lundergaard_1792-1840.htm

22. juli 1807 fol. 151b, 174 skifte efter Valentin Mathiasen og hustru Kirsten Justdatter, død 13. marts af sprinklersyge. Hans børn med Anne Pedersdatter: Matthias Valentinsen, 12 år, hvis værge er Niels Pedersen af Ejerstedgaard. Kirsten Justdatters søskende: Arbejdsmand Niels Justsen bor sønden Aalborg i Hasseris, myndig, Svend Justsen, myndig, ingen ved, hvor han er, Dorthe Justdatter, gift med Jens Nielsen i Svinget, Thise sogn, Maren Ydesdatter, gift med Peder Christensen Munk i Stenum, Else Ydesdatter, gift med hyrekusk Mikkel Borg i Aalborg, Karen Ydesdatter er død og har efterladt sig en søn, der bor 1 a 2 mil sønden Aalborg, Anne Ydesdatter, forhen gift med Melkior Larsen i Vanggaard i Stenum, død, hendes børn: Laurs, 20 år, Anne, gift med Christen Thomsen i Sterupgaard, Dorthe, 17 år, hjemme hos faderen.

https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=17176989#194441,32573826



DEAT: RIN MH:IF468
Billede

Karl Kristian Persson og Helga Marie Justesen




Mand Karl Kristian Persson

          Født: 1889
           Dåb: 
           Død: 
        Begravet: 
        Ægteskab: 8 Dec. 1911 - Maribo Maribo domsogn 1903 - 1911 O 230 nr.23.



Kvinde Helga Marie Justesen

          Født: 21 Maj 1893 - Tågerup sogn
           Dåb: 
           Død: 
        Begravet: 


           Far: Ole Peter Justesen
           Mor: Caroline Nielsen




Børn
1 M Børge Gunner Persson

          Født: 28 Jun. 1913 - Maribo Maribo domsogn 1909 - 1918 O 69 nr. 35.
           Dåb: 1 Feb. 1914
           Død: 
        Begravet: 
    Ægtefælle/partner: Ellen Gudrun Margrethe Rasmussen
         Ægtesk: 12 Dec. 1937 - Maribo Engestofte 1922 - 1964 O 86 nr. 2.



Billede
Lars Justesen og Dorthe Marie Nielsdatter




Mand Lars Justesen

          Født: 1793 - Odense Odense Vissenbjerg 1784 - 1814 O. 70 Nr. 12.
           Dåb: 
           Død: 24 Maj 1859 - Odense Odense Vissenbjerg 1844 - 1891 O 51 Nr. 39.
        Begravet: 31 Maj 1859
        Ægteskab: 

Begivenheder

• Folketælling: 1845, Odense Vissenbjerg O 54 nr 220 en gaard Saugmose.




Kvinde Dorthe Marie Nielsdatter

          Født: 9 Mar. 1811 - Odense Odense Vissenbjerg 1784 - 1814 O. 209 Nr. 8.
           Dåb: 
           Død: 26 Apr. 1871 - Odense Odense Vissenbjerg 1844 - 1891 O 222 Nr. 15.
        Begravet: 3 Maj 1871


           Far: Rasmus Hansen
           Mor: Karen Christiansdatter


Begivenheder

• Folketælling: 1845, Odense Vissenbjerg O 54 nr 220 en gaard Saugmose.


Børn
1 K Johanne Larsen

          Født: 12 Apr. 1832 - Odense Vissenbjerg 1823 - 1837 O 99 nr. 12.
           Dåb: 27 Maj 1832
           Død: 
        Begravet: 



2 K Ane Magrethe Larsen

          Født: 6 Jun. 1834 - Odense Vissenbjerg 1832 - 1847 O 111 nr. 23.
           Dåb: 13 Jul. 1834
           Død: 
        Begravet: 



3 K Karen Larsen

          Født: 20 Sep. 1837 - Odense Odense Vissenbjerg 1832 - 1846 O 131 Nr. 26.
           Dåb: 12 Nov. 1837
           Død: 18 Feb. 1865 - Odense Odense Vissenbjerg O.207 Nr. 11.
        Begravet: 25 Feb. 1865 - 27 År.
    Ægtefælle/partner: Niels Johansen
         Ægtesk: 14 Maj 1862 - Odense Odense Vissenbjerg 1845 - 1875 O 211 Nr. 2.


4 K Christiane Larsen

          Født: 10 Aug. 1840 - Odense Odense Vissenbjerg 1832 - 1846 O 149 Nr. 31.
           Dåb: 4 Okt. 1840
           Død: 
        Begravet: 



5 M Niels Larsen

          Født: 30 Apr. 1843 - Odense Odense Vissenbjerg 1832 - 1846 O 71 Nr. 29.
           Dåb: 18 Jun. 1843
           Død: 
        Begravet: 



6 M Hans Vilhelm Larsen

          Født: 3 Nov. 1845 - Odense Odense Vissenbjerg 1832 - 1846 O 90 Nr. 44.
           Dåb: 21 Dec. 1845
           Død: 
        Begravet: 




Billede
Laurits Justesen




Mand Laurits Justesen

          Født: 
           Dåb: 
           Død: 
        Begravet: 
        Ægteskab: 



Kvinde

          Født: 
           Dåb: 
           Død: 
        Begravet: 


Børn
1 K Maren Thomasdatter

          Født: 
           Dåb: 
           Død: 
        Begravet: 
    Ægtefælle/partner: Hans Thomsen Galschyt



Notater: Mand - Laurits Justesen

DEAT: RIN MH:IF2463

Billede

Kilder


1. Nina Belcaid, Ninas_familie Web Site, Johanne Pedersdatter Mørk. MyHeritage.com slægtstræ
Familieside: Ninas_familie Web Site
Slægtstræ: Family_Nina_Belcaid

2. Nina Belcaid, Ninas_familie Web Site, Maren Nielsdatter Kjærulf.

3. Robert Harris Rasmussen, Harris Web Site, Juliane Marie Sørensdatter. MyHeritage.com slægtstræ
Familieside: Harris Web Site
Slægtstræ: Harris

4. Robert Harris Rasmussen, Harris Web Site, Emilie Thalia Alstrøm. MyHeritage.com slægtstræ
Familieside: Harris Web Site
Slægtstræ: Harris

5. Robert Harris Rasmussen, Harris Web Site, Frederik Ahlstrøm.

6. Robert Harris Rasmussen, Harris Web Site, Jensine Ahlstrøm.

7. Robert Harris Rasmussen, Harris Web Site, Juliane Marie Sørensdatter.

8. Robert Harris Rasmussen, Harris Web Site, Martha Frederikke Alstrøm.

9. Robert Harris Rasmussen, Harris Web Site, Jens Peter August Alstrøm.

10. Robert Harris Rasmussen, Harris Web Site, Lovise Augusta Alstrøm.

11. Robert Harris Rasmussen, Harris Web Site, Emilie Thalia Alstrøm.

12. Robert Harris Rasmussen, Harris Web Site, Gjertrud Sandra Alstrøm.

13. Henrik Bitsch, Henrik Bitsch Web Site, Thomas Mogensen Nørholm. MyHeritage.com slægtstræ
Familieside: Henrik Bitsch Web Site
Slægtstræ: Flyger incl ikke direkte familie

14. Henrik Bitsch, Henrik Bitsch Web Site, Margrethe Andersdatter.

15. Henrik Bitsch, Henrik Bitsch Web Site, Anders Thomsen.

16. Henrik Bitsch, Henrik Bitsch Web Site, Peder Thomsen.

17. http://www.vesterhjermitslev.dk/01_artikelarkiv/bl76_murer_christian_larsens_erindrin.htm. http://www.vesterhjermitslev.dk/01_artikelarkiv/bl76_murer_christian_larsens_erindrin.htm

18. http://www.vesterhjermitslev.dk/01_artikelarkiv/bl76_murer_christian_larsens_erindrin.htm.

19. Michael Andersen, Kofoed Schou & Andersen, Maren Nielsdatter Kjærulf Damsgaard. MyHeritage.com slægtstræ
Familieside: Kofoed Schou & Andersen
Slægtstræ: Kofoed Schou og Andersen

20. Michael Andersen, Kofoed Schou & Andersen, Anne Nielsdatter Kjærulf Damsgaard.

21. Michael Andersen, Kofoed Schou & Andersen, Peder Nielsen Kjærulf Damsgaard.

22. Frede Aagaard, Aagaard Web Site, Maren Jørgensdatter. MyHeritage.com slægtstræ
Familieside: Aagaard Web Site
Slægtstræ: Aagaard 3604104-Kindo

23. Frede Aagaard, Aagaard Web Site, Mads Jørgensen.

24. Frede Aagaard, Aagaard Web Site, Kirsten Jørgensen.

25. Frede Aagaard, Aagaard Web Site, Christen Jørgensen.

26. Jesna Thomsen, Thomsen, Birgitte Christensen. MyHeritage.com slægtstræ
Familieside: Thomsen
Slægtstræ: Diana_aktuell

27. Jesna Thomsen, Thomsen, Anna Sorensen.

28. Jesna Thomsen, Thomsen, [Privat].

29. Robert Harris Rasmussen, Harris Web Site, Jens Peter August Alstrøm. MyHeritage.com slægtstræ
Familieside: Harris Web Site
Slægtstræ: Harris

30. Sanne Jakobsen, Julie Desideriussen Jakobsen Web Site, Anne Jensdatter. MyHeritage.com slægtstræ
Familieside: Julie Desideriussen Jakobsen Web Site
Slægtstræ: Julie Desideriussen Jakobsen

31. Robert Harris Rasmussen, Harris Web Site, Martha Frederikke Alstrøm. MyHeritage.com slægtstræ
Familieside: Harris Web Site
Slægtstræ: Harris

32. May-Britt Alstrøm, 3616498 Web Site, Rasmine Rasmussen. MyHeritage.com slægtstræ
Familieside: 3616498 Web Site
Slægtstræ: 3616498-Kindo

33. May-Britt Alstrøm, 3616498 Web Site, Karoline Rasmussen.

34. May-Britt Alstrøm, 3616498 Web Site, Karoline Rasmussen. MyHeritage.com slægtstræ
Familieside: 3616498 Web Site
Slægtstræ: 3616498-Kindo

35. Sanne Jakobsen, Julie Desideriussen Jakobsen Web Site, Anne Jensdatter.

36. Tor-Eric Mastø, Mastø Web Site, Vogn Baggesen Kjærulf. MyHeritage.com slægtstræ
Familieside: Mastø Web Site
Slægtstræ: export-BloodTree



Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 20 Sep. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af chr40@c.dk