pil pil pil pil
Søren Christian Christensen ( Krogsgaard )
(1879-1948)
Maren Larsen
(1878-1958)
Christian Valdemar Christensen
(1882-1967)
Else Marie kaldt Mary Pedersen
(1883-1958)
Jørgen Christensen Krogsgaard
(1912-2009)
Valborg Kristensen
(1916-2006)
Christian Krogsgaard
(1940-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Rita Alstrøm Johansen

Christian Krogsgaard

  • Født: 3 Jun. 1940, Hjørring Brønderslev 1940 - 1943 O 16 nr 49.
  • Dåb: 18 Aug. 1940, Hjørring Børglum Ø. Brønderslev 1938 - 1948 O 11 Nr. 0.
  • Ægteskab (1): Rita Alstrøm Johansen den 21 Apr. 1967 i Roskilde Domkirke

punkttegn   Christian kaldes også ( Krogsgaard til Krogsgård 1954. ).

Billede

punkttegn  Notater:

Jeg er Christian Krogsgård f. 3 - 6 - 1940

Brønderslev sygehus - Hjørring Børglum Øster Brønderslev 1938 - 1948 O. 11 nr. 0.
Fadderre: Niels Christensen ( Morbror ) Ejvind Krogsgaard ( Farbror ).

Født på Brønderslev sygehus 03/06/1940.

Søn af Statshusmand Jørgen Christensen Krogsgaard og hustru Valborg Kristensen, Døbt 18. august 1940.

Brønderslevvej 54. Min far kaldte det Møllevangen, grunden var at vi på marken ville grave en kartoffelkule og der stødte på lagte kampesten, det skulle have været grund til en mølle engang i fortiden mente kloge hoveder ?.

Om aftenen da far holdt fyraften, ( 3 - 6 1940 min fødselsdag blev han kaldt til Brønderslev hospital ) han var i gang med at grave ud til ajlebeholder, ( = en stor støbt beholder til urin fra køerne og grisene, så det kunne bruges til gødning ) på byggeriet på Burholt mark, mit barndoms hjem, men det var ikke færdigt, så far og mor havde lejet et lofts værelse på Krogaarden Ålborgvej 81 i tag lejlighedens sydlige ende i Brønderslev, vi flyttede hjem da hønse huset var færdigt, så blev det brugt, indtil stue husets del var færdigt.

Det første jeg selv kan huske er da Tyskerne gik hjemad i 1945, det var aften mørkt og tordenvejr, lynene kom meget tit, og Tyskerne for ned i grøften mon de trode de blev beskudt ? Jeg morede mig det så sjovt ud, forstod ikke alvoren i det.
Vi knægte havde 2 værelser på loftet.

Jeg startede i en privatskole der blev nedlagt efter 1 år.
Vi gik i Øster Brønderslev skole, de var ca 1 kilometer derned, der var 2 lærer, og 2 klasselokaler, 1 og 2 klasse var i skole fra 13 - 15 og var sammen om alt, 3 og 4 Klasse var i skole kl. 8 til 14, der blev skiftet imellem lærerne hver time, 5 - 6 og 7 klasse var i skole fra 8 til 12 hver dag også lørdag.

Far havde en gammel Ford T 1927, med pedal gear, der var 3 ens pedaler, venstre var lav gear med pedal i bund, midt i frigear, oppe høj gear, mellemste pedal var bakgear, højre bremsen.
De virkede alle ved nogle bånd der holdt på en tromle, de bånd blev skiftet jævnligt. Det var ikke helt gnidningsløst med de bånd, så når den skulle startes, var det nemmere når det ene baghjul var løftet. Så blev man ikke kørt over af den. Var håndbremsen trukket for hårdt, kunne den trække fremad, på håndbremse håndtag var der en pal der holdt venstre pedal i midterstilling = frigear.

Model T Ford Transmission Explanation - Model T Central ( Prøv at Google det )

Rattet var sat direkte til styret, udvekslingen kom af at der var et lille tandhjul på rattet. Tre små tandhjul på akslen til styrestangen, det sad i en fast krans med tænder.

Vi fik senere lagt el ind. De første 2 år med jævnstrøm, senere vekselstrøm, og som min far sagde: en jævn strøm af veksler. Jeg var sur over at skulle i skole, når nu elektrikeren gik og borede huller i vores lofter.

Da jeg var 12 hentede jeg roer til køerne, når der blev for lidt græs om sommeren. Det var i Forden og der var en stor kasse bagpå, ( hvor vi unger tit sad når vi kørte på familiebesøg ). Roerne blev hevet op med rod og top, og givet til køerne før det var skoletid.

Som 11 årig kom min far galt af sted, Købmanden kom med gødning, han tog en sæk (100 kg. ) på nakken, og inde i loen ramte han panden ind i slidsken fra tærskeværket med panden, kom på sygehuset dagen efter, men kunne derefter ikke lave ret meget for så fik han migræne hovedpine, den var så stærk at lægen gav ham morfin, og måtte til tider holde sengen 1 - 2 dage til en uge, jeg var så med i bedriften og gik i skole når jeg synes, hvis jeg havde noget andet at lave, kom skolen i anden række. Far kunne kun lave en smule, men blev tit meget syg af det. Lægen kom og så til ham og en dag sagde han, han ikke ville tage ansvaret mere for hans tilstand, da morfin ikke virkede mere. Han bestilte en ambulance og sendte ham til Århus kommunehospital. Bagefter ringede lægen til hospitalet og sagde at han var på vej. Efter flere hjernepudsninger kom han hjem, men var lam i højre side. Han gik med krykker en tid, senere med stok, som han brugte på de "dårlige dage" senere.

De sidste år i skolen var jeg fri for hjemmeopgaver. De blev afleveret uden at de var lavet, efter jeg havde lavet en side med vanskelige staveord, og der var 21 fejl på den ene side. Dagen efter var der diktat på 2 sider som læreren læste op. Der var én fejl og så fik jeg en røffel så stor at jeg derfor ikke lavede opgaver hjemme igen, ( På egen hånd vanskelige staveord ) så var hjemmeopgaver ligegyldig for mig. Der var jo ikke meget energi til at lave lektier efter malkningen var overstået. Det var den ved 19 tiden, aftensmaden spist, og jeg vidste at kl. 6 næste morgen skulle der malkes igen.

Konfirmeret 28/03/1954 i Ø. Brønderslev kirke.

Den 1- 4 - 54 kom jeg ud at tjene på Østergård i V. Hjermitslev, der var jeg karl i 1½ år, november

1956 - 5 mdr. på Åbybro ungdomsskole.

1957 Så var det svært for far og mor med hjemmet far var jo syg.

1958 Var karl i Vrensted.

1959 Fra april løs arbejde til soldatertid.

1 - 7 - 59 ind som soldat i Fredericia. Nr. 403154

1 - 9 - 1960 6 mdr. i Gaza som Fn. soldat. Kedede mig i fritiden, satte en annonce i et blad der hed Dansk familieblad fik svar fra 14 piger, som jeg skrev sammen med mer / mindre, en af dem var Rita, som senere blev min kone.

Kom hjem der var ikke noget job at få i nordjylland, søgte til Sjælland som roebisse.

1 - 6 - 61 begyndte jeg på et gartneri i Albertslund, som medhjælper, det var Ritas farbror Holger der ejede gartneriet, det var med salat, tomater, krysantemum og peberfrugter, der var jeg i 1 års tid.

Så et 1½ år på skinkekogeriet Hafnia i Albertslund, jeg stod ved en stor sprøjte som jeg fyldte med fars, så blev der sat tryk på, og et transportbånd sendte tomme dåser på båne ned til mig, med en fodpedal kom der lige det der skulle i dåsen, så ver der en Louns meat mere, vi var 2 til hver lukkemaskine, så vi skiftes til at fylde dåser og den store sprøjte, akord var 27 000 dåser dagligt.

2 år på et angroslager i Christiansborggade kælderen, det var med saft - Marmelade og dansk vin, fra Johan og Axel Hornbech i Hadsund, det var til købmænd - bagere og vin butikker.

Fik tilbud om at komme til Rockwool som arbejdsmand, med mulighed for senere at blive smed som voksen lærling, det var Rita der var blevet uddannet på kontor, og nu var sekretær for økonomi direktøren, der havde hun talt med lederen af smede afdelingen, der sagde god for det, det kom direktionen for øre, så fik Rita den besked, det kan ikke tolereres at en i ledelsen er samlever eller i familie med en på gulvet, så fik jeg tilbud om ikke at komme så er der 500 - kr. til mig, så holdt jeg en uges ferie til at få gravet sokkel ud og støbt grund til huset i Albertslund, Vallensbæk nordmark Pilehavevænge 85.

Jeg kom i snak med vejarbejderne på vejene, de manglede folk så der begyndte jeg som jord og beton arbejder, det var jeg i 2 uger så begyndte jeg at køre med traktor med frontlæsser i ½ årstid så rende graver 1 år, og 2 år gravemaskiner på larvebånd, for Vadskjær og Svendsen, et stort entreprenørfirma.

Kommunerne fik beskåret budgettet så alle blev fyret, men så længe der var arbejde til ens maskine blev man i arbejde, det var for usikkert til jeg ville stå model til det, svoger Tommy, sagde de manglede en mand i Maersk air, var der i et år så blev det for meget da en ny lov om at man kun kunne trække køre penge fra, hvis man havde mindst 3 forskellige arbejdspladser, og da vi nu havde bygget hus i St. Rørbæk ved Frederikssund, var det lidt langt og dyrt at køre til Kastrup hver dag.

Fik job på Ølstykke plante skole 1 - 3 - 72, til jul kom der energi krise med bil frie søndage og bensinrationering, så var det for dyrt at varme drivhusene op så afgang.

Et job på en fabrik der af store ruller plastik lavede dem til poser til Madrasser, der var jeg i 3 mdr.

Smede værksted Wieghorst søgte arbejdsmænd, der var jeg i 4 år, blev der tillært smed.

April 77 begyndte jeg på flyvestation Værløse, og var der til maj 80.

Så fik jeg job i Jægersprislejren, det udendørs vedligeholdelse på Christiansminde Kursuscenter, med slåning af græs og snerydning, passede jeg til 84, så et ½ år i skydeterrænget, derefter overtog jeg i 85 skydninger, og vedligehold af el banen.

I april 2000 var det, så afspadsering og efterløn.

2002 købte vi en sommerhus grund i Over Dråby Strand, startede med at bygge nyt hus 1 juni 2005, nu var jeg ikke på efterløn mere så måtte jeg lave noget igen.
BIRT: RIN MH:IF1
CHR: RIN MH:IF2
RESI: RIN MH:IF3
RESI: RIN MH:IF4

Billede

punkttegn  Om Christian

• Folketælling, 1940, Hjørring Ø. Brønderslev O 8.

• Konfirmation, 28 Mar. 1954, Hjørring Børglum Ø. Brønderslev 1949 - 1960 O 129 Nr. 6.


Billede

Christian blev gift med Rita Alstrøm Johansen, datter af Karl Møller Johansen og Edith Gudrun Alstrøm, den 21 Apr. 1967 i Roskilde Domkirke. (Rita Alstrøm Johansen blev født den 25 Feb. 1944 i København Smørum Glostrup 1941 - 1944 O 257 Nr. 33. og dåb den 14 Maj 1944 i København Smørum Vallensbæk 1920 - 1944 O. 65 Nr. 0. Nederst..)

punkttegn  Om Christian og Rita

• Guldbryllup, 21 Apr. 2017, 50 år er = 18.263 dage.
Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 15 Jun. 2020 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af chr40@c.dk